DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

01.11.2014

Léto uběhlo a u nás se toho moc nezměnilo, jak je vidět i na fotkách. Terry neopouští svůj balónek, Chelsea hlídá zahradu a Sean – pohodář.

 

 

 

 

                                                           

                                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

06.07.2014

Letos jsme výstaviště sice načas opustili, ale snažíme se smečku udržovat v kondici. O zábavu jsme se jim postarali obyčejným rozstřikovačem vody. Bylo legrační pozorovat, jak každý z nich, podle své povahy, k vetřelci na zahradě přistupuje. Terry mu „vynadala“, Chelsea si chtěla hrát a Sean obezřetně pozoroval z dálky. Obě holky skončily zlité vodou, na Seana dopadlo několik kapek a už byl v tahu.

 

                                   

 

                                   

 

                                  

 


 

06.04.2014

Na jednu fotku tři kolie – jen za cenu piškotů. smiley

 

 


 

24.02.2014

Nedělní krásné slunečné odpoledne si psi užili na vycházce a poté i na zahradě s malým Adamem. Obě holky se kolem něj neustále motaly s míčem, ale Seana na fotkách nenajdete – ten se spokojeně zašil do klídku.

 

 

 

 

 

Chelsea jsou dnes dva roky.


 

 


 

21.09.2013

V sobotu jsme se zúčastnili Klubové výstavy v Chropyni. Chtěli jsme při této příležitosti Chelsea uchovnit, takže jsme se rozhodli jet tak daleko. Protože je Chelsea v autě špatně, jeli jsme už v pátek a přespali v Přerově, který není od Chropyně daleko.

Nakonec jsme ale dlouhé cesty nelitovali. Atmosféra a celé prostředí výstavy byly bezvadné, potkali jsme prima lidi i psy. Chelsea byla úspěšná – v mezitřídě posuzoval pan rozhodčí osm feneček, zadal nakonec jen tři výborné a naše Chelsea mezi nimi obsadila třetí místo. Na závěr výstavy proběhla bonitace, Chelsea je uchovněna, takže se nám snad v budoucnu podaří odchovat štěňata.

 


 

 


31.08.2013

Všechny naše kolie mají rády děti, ale největší hlídačka je Chelsea. Malý Adam začal chodit, takže je mu pořád v patách. Nejvíc si oba vyhráli s míčem.

 

 

 

 


 

21.07.2013

Včerejší Mezinárodní výstava v Mladé Boleslavi byla pro psy i pro nás docela náročná. Poměrně velký počet přihlášených psů, horko a navíc Chelsea jízdu autem zrovna nemiluje. Naštěstí jsme přijeli brzy a „ukořistili“ místo ve stínu.

Ve třídě otevřené z 10 soutěžících obdrželi pouze 4 psi ocenění výborný, ostatní včetně našeho Seana se museli spokojit s VD. Chelsea ve třídě mladých z 8 feneček vybojovala jako výborná třetí pozici. Navíc výstavní ruch snášela velmi dobře a hezky v kruhu poslouchala.

 

 

 

           

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                    

 


01.06.2013

Začátek výstavní sezóny nevyšel Seanovi, který na Mezinárodní výstavě v Praze získal pouze D za otevřenou srst před línáním.  Na Krajské výstavě v Hradci Králové o týden později získal titul Krajského vítěze (zde však byla konkurence samozřejmě menší) a Chelsea ocenění V2 ve třídě mladých.

Leje a leje, takže na dlouhé procházky nemá nikdo z nás náladu. Vzhledem k rodinným záležitostem výstavy trochu omezíme, nicméně musíme splnit povinné výstavy s Chelsea, abychom ji mohli uchovnit.

 

         


 

27.04.2013

Pes roku je klubová soutěž, kterou každoročně, od roku 1996 vyhlašuje Klub chovatelů Collií a Sheltií (dříve Klub chovatelů Collií a Sheltií Praha) pro každé plemeno (kolie dlouhosrstá, kolie krátkosrstá a šeltie) zvlášť.

Vyhlašovaná  je  pro kategorie štěňat,  dorostu, veteránů (společně pro psy a feny),  mladých a dospělých (psi a feny jsou vyhodnocováni zvlášť) a na základě výsledků jedinců ze stejných chovatelských stanic se vyhodnocuje ještě nejlepší chovatelská stanice (http://www.collie-sheltie-club.cz/souteze/vystavni-pes-roku).

Sean se v loňském roce zúčastnil jen čtyř výstav a obsadil 10. místo v kategorii dospělých a Chelsea se dvěma výstavami skončila na 5. místě v kategorii štěňat a dorostu.

 


21.03.2013

 

Nejoblíbenější činnosti našich psů:

 

                                    Terry – aportování míčku
 

                                           


                                                                               

                  Sean - ležení na gauči

                                                     

  

 

                   

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                   Chelsea - hlídání na zahradě

                                            

 


23.02.2013

Chelsea  zítra slaví první narozeniny. Zkusily jsme si proto trochu zapózovat na zahradě.

     

 

 

 

 

          

 

  

cheeky

 

 

 

         

 


                                                                                                                                                                                                                                     

 


 

25.11.2012

Dva pokusy udržet všechna psiska pospolu. smiley

 

 

 


 

26.08.2012

Na Mezinárodní výstavě v Mladé Boleslavi získal Sean stejně jako v květnu v Litoměřicích ocenění V2 a titul res.CAC. Kromě výborného posudku jsme byli pochváleni i za pěkné předvedení.

                                            

 

 

Malá Chelsea se představila ve třídě dorostu (6 – 9 měsíců). Díky datu narození postoupila ze třídy štěňat do této třídy právě o jeden den. Nejdříve sice trochu v kruhu trucovala, ale nakonec si odnesla ocenění VN1.

 


 

23.08.2012

Léto utíká a nemine den, abychom neřešili nějakou psí lumpárnu. Malé v nestřežené chvíli zachutnala myrta, kterou panička láskyplně opečovávala na terase. Z pěkné rostliny teď máme množství větviček - na fotce níže je myrta ještě před akcí cheeky. Na druhou stranu je Chelsea velmi učenlivá, hezky aportuje, chůze u nohy se jí docela daří. Sean občas zažárlí, takže se musí také nějak předvést a zejména upoutat pozornost. V ranní rose vymáchal  na zahradě polštářky z gauče a ještě se přišel pochlubit. Chelsea pro změnu odtáhla ven pelíšek.

V sobotu se chystáme na Mezinárodní výstavu do Mladé Boleslavi, jen doufám, že nám bude přát počasí a snad budeme mít i trochu štěstí.

 

 

 

 


 

14.07.2012

Dnešní  Národní výstava v Mladé Boleslavi byl  křest  pro  naši Chelsea, která se pěkně předvedla ve třídě štěňat a získala ocenění VN 1. I když byla poprvé na takové velké akci, byla naprosto v pohodě, všechno ji zajímalo, ale nezanedbala ani odpočinek. Skoro neuvěřitelné je, jakou radost měla ze setkání s panem Ničem, který ji odchoval. I když je u nás už téměř tři měsíce, nezapomněla na něj a byla štěstím bez sebe.

 

                                                                     

                                    

 

Chelsea je momentálně samá ruka, samá noha a srst se jí mění.

                                                         

      

 

Sean byl v otevřené třídě opět nejmladší, a tak čelil velké konkurenci šesti psů. Oproti ostatním psům je stále drobnější, přesto získal ocenění výborný a velmi pěkný posudek rozhodčího pana MVDr. Fialy. Zaslouží si pochvalu za chování v kruhu, takže jsme spokojeni.

 

 

            

   


 

20.06.2012

Dnes je tomu pět let, co s námi už není naše Darinka. Stále na tebe budeme vzpomínat.


27.05.2012

V sobotu jsme se zúčastnili se Seanem Mezinárodní výstavy v Litoměřicích – Nord Bohemia Canis. Sean byl ve své třídě nejmladší, přesto jsme získali krásné druhé místo a titul resCAC.  Odpoledne jsme vystoupili v soutěži chovatelských skupin, kde jsme ve velké konkurenci obstáli dobře a obsadili čtvrté místo.

 

 

 

 

 

Na dalších fotkách je Chelsea, která roste jako z vody. S vodou si holky užily spoustu legrace - když jsme Grace polili vodou, aby se zchladila, běhala pak po zahradě jako živý rozstřikovač a Chelsea samozřejmě v patách.

 

 


 

14.05.2012

Chelsea se Seanem lítají do padnutí po zahradě a Terry je z terasy s nadhledem pozoruje.

http://youtu.be/q9pY391rJjE

 


 

05.05.2012

Dnešní Mezinárodní výstava v Praze byla pro nás velmi úspěšná. Atmosféra byla prima a Sean získal ocenění výborný 1, CAC a res.CACIB.  Paní rozhodčí se moc líbil, v boji o CACIBa jej nakonec porazil táta naší malé Chelsey.

 


 

03.05.2012

Chelsea se už úplně zabydlela a dává ostatním koliím docela zabrat. Chce si hrát, ale často jen hezky provokuje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

28.04.2012

První týden doma strávila Chelsea v pohodě. Zmapovala (a počůrala) dům i zahradu, přičemž nejvíc si oblíbila lezení po skalce a šlapat paničce po zasetém kopru. Obě starší kolie vzaly malou do party, a tak zejména se Seanem vymýšlejí různé neplechy.
 

 


 

21.04.2012

Do třetice všeho dobrého, a tak jsme si v pátek 20. dubna 2012 přivezli domů psí holku Dolce Vita New Marton, která dostala přezdívku Chelsea.

Všechno tedy začíná zase od začátku. Loužičky, nájezdy na konferenční stolek v obýváku (ten prošel „okusem“ už čtyř pejsků) i výzkumné výpravy mezi kytky na zahradě, které končí většinou návštěvou zahradnictví pro novou sadbu.

Terry i Sean malou přijali přesně podle své povahy. Introvertní  Terry si lehla do druhého koutu pokoje a myslela si něco jako „abyste se z ní nezbláznili“ a Sean bystře odhadl budoucího parťáka.

 

 

 


 

17.04.2012

Brzy pro vás budeme mít překvapení.... cheeky


01.03.2012

Zima snad pomalu končí a my jsme zlákáni sluníčkem vyrazili na cvičák. Zatímco Terry nadšeně zkoušela různé překážky a neméně nadšeně běhala za tenisákem, se Seanem jsme opakovali poslušnost a postoj v kruhu. Domů jsme se všichni vrátili utahaní a obalení bahnem.

Na jaře se zúčastníme několika výstav, nejdříve to budou mezinárodní výstavy v Praze a Litoměřicích a doufám, že dojde i na nějakou klubovku.

Moc prima zprávou je, že Sean získal v soutěži pořádané Klubem chovatelů collií a sheltií Praha Pes roku 2011  3. místo v kategorii mladých psů a Seanův táta (Fill Královský dar) v kategorii dospělých psů zvítězil.

 

 


 

 

Přejeme všem pohodový rok 2012

 


 

15.11.2011

Ztracená šeltička se dnes v pořádku vrátila ke své majitelce. Jmenuje se Gina a v lednu jí bude pět let. Děkujeme všem, kteří pomohli.


 

12.11.2011

Dnes odpoledne byla nalezena ve Smiřicích fenka šeltie. Je v dobré kondici, čipovaná. Info u nás.


 

6.11.2011

Na  Mezinárodní výstavě v Praze jsme v sobotu získali ocenění V2. Sean je sice drobnější, ale přesto jsme od paní rozhodčí dostali pěkný posudek. Je to úspěch zejména vzhledem k tomu, že Seana zaskočilo bolavé bříško a byl dost bez nálady. Vzhledem k jeho indispozici jsme už druhý den na plánovanou klubovou výstavu nejeli.

Pro letošní rok jsme s výstavami skončili, tak uvidíme, co nás čeká příště.


19.10.2011

Vzpomínáme na Darinku (nar. 19.10.1993), která už odešla za Duhový most.  


29.08.2011

Mezinárodní výstava v Mladé Boleslavi nám přinesla hodnocení V2 a titul resCAC, ale nejdůležitější pro nás byla úspěšná bonitace, kdy Sean byl ohodnocen jako výborný.

Zásluhu na těchto úspěších mělo Helenino perfektní předvedení (CHS Královský dar).

 

         

 


17.07.2011

Z Národní výstavy v Mladé Boleslavi jsme si přivezli pouze VD1 za vysoko nesený ocas – náš mladý pán „machroval“, a tak jsme si o lepším umístění mohli nechat jen zdát. Alespoň se podařily pěkné fotky – za trpělivost děkuju Heleně a Evě.

 

 

 


 

18.06.2011

Na Klubové výstavě v Hradci Králové jsme zabodovali. Sean získal CAJC a BOJ (nejlepší mladý). Přestože počasí stále hrozilo deštěm, nakonec jsme vše zvládli v pohodě. Seanovi se začínají líbit holky, takže byl trochu roztěkaný, ale od pana rozhodčího Havelky získal výborný posudek. Doufáme, že se nám bude dařit i nadále, chystáme se za měsíc do Mladé Boleslavi a v srpnu bychom Seana rádi uchovnili.

 

    Děkujeme všem kamarádům, kteří nám drželi palce. cheeky

        

 

 


03.06.2011

Zatímco my stále doufáme, že se letos štěňátka podaří, naše kamarádka se raduje z 8 krásných malých border kolií. Štěňata jsou k odběru a jejich fotky najdete zde http://www.deabei.com/boc_cz/stenata.htm

Kontakt: Edita.Labikova@seznam.cz, 773 686 639 nebo 773 599 707, Hradec Králové


15.05.2011

Sean byl na Mezinárodní výstavě v Praze úspěšný a získal ve třídě mladých ohodnocení  V1, CAJC a nejlepší mladý. Na výstavišti byl ve svém živlu a v kruhu poslouchal a nezlobil. Tak doufáme, že jsme vyšlápli dobrou cestou.


08.05.2011

Seanovi je dnes 15 měsíců. Našel si novou zábavu – fotbálek, takže každého otravuje a chce si „kopat“.

 

 

 

 


05.05.2011

V neděli se sešli na smiřickém útulku majitelé pejsků převzatých z tohoto útulku, další kamarádi se svými miláčky a také začala psí školička. Počasí se tentokrát vydařilo, a tak si psí smečka užívala volného výběhu, zkoušela překážky a loudila přinesené dobroty.                                  

              

 

Laďce patří obdiv, že v tom cirkusu dokázala vůbec něco nafotit.


29.03.2011

V sobotu jsme se vydali do Hradce Králové na Voříškiádu, kde jsme mezi voříšky i nevoříšky zažili spoustu legrace. Na fotkách kromě Seana a Grace je také malá Daisy (štěňátko, které  se v říjnu loňského roku narodilo ve smiřickém útulku a které našlo domov u Petřiny maminky). Je to malé drzé zvířátko, které dává co proto všem našim psiskům. Na Voříškiádě získala cenu nejmladšího voříška v kategorii do 10 kg.

   

    

     Daisy s Grace neomylně uprostřed louky našly mokřinu            hned si vyzkoušely bahenní lázeň. Daisy se na Seana             potom přilepila jako klíště a honili se po celé louce. 

                                          

 

 

 

 

 

                                                                  

        <    Grace zdárně absolvovala slalom, do tunelu se jí však                             evidentně nechtělo.

 

                

           Chvíle klidu (na fotce není vidět úplatek - piškot).            

                                                                           

 

Laďce děkujeme za fotky. cheeky

 


 

04.03.2011

Už se těšíme na jaro. Ranní a večerní procházky za tmy pejskům nevadí, zato člověčí složka z toho nadšená moc není. Se Seanem se snažíme cvičit, přihlásili jsme jej na výstavu do Prahy, tak aby se nepředvedl jako nevycválaný venkovský pes.                       

Všichni pejskové dohromady si užili minulou sobotu zabíjačku, den nato prospali - ani  jsme o nich  nevěděli.

 

 

              

                                     Sean                                                                                      Grace

                                                                                      Terry

 



28.12.2010

Nevím jak u vás, ale my jsme vždycky vánoční stromek uklízeli nejdříve po Třech králích. Letos jsme se stali vážnými uchazeči o zápis do Guinessovy knihy rekordů. Je 28. prosince odpoledne a u nás po vánoční výzdobě nenajdete ani jehličku.

Mnoho let naše šeltička dokazovala všem veterinářům, že pověsti o škodlivosti čokolády jsou přinejmenším přehnané. Bonbóny z vánoční kolekce dokázala naprosto perfektně vybalit ze staniolu, takže na stromečku zůstaly přes noc jen zlaté šňůrečky s prázdným obalem. Nicméně stromek tyto operace vždy bez úhony přestál.

Nyní máme dvě kolie, tříletou Terry a desetiměsíčního Seana. Terry je dáma a Vánoce jsou pro ni zajímavé zejména proto, že je doma celá smečka a vždy se najde někdo, kdo jí do padnutí (toho dotyčného) bude házet aportky. A potom samozřejmě – řízky.

Ze Seana, donedávna roztomilého štěněte, je v současné době puberťák, kterému lotrovina kouká z očí.           S obavami jsme očekávali, jak zareaguje na stromek se všemi ozdobami a blýskátky. Navíc po naší nedávné zkušenosti s chvojím, kterým jsme přikrývali rostliny proti vymrznutí. Smrkové větve totiž Sean rozkousal na kousky o délce maximálně 15 cm, kterými pečlivě pokryl celou plochu zahrady.

Jaké bylo naše překvapení, když Sean vánoční stromek dokonale ignoroval. Dokonce ani přes noc nevyužil příležitost a stromku nezkřivil ani větvičku Až do dneška.

Shodou okolností zůstal pejsek doma asi půl hodiny sám a nerušen. Nikomu bych nepřála takový návrat. Nejde o nepořádek, ale o tu chvíli hrůzy – uprostřed pokoje obalen v lesklých lametách leží náš miláček a další chomáč mu kouká z hubičky. Samozřejmě se je snažil vyplivnout, ale měl je omotané kolem zubů, takže to nešlo. Hlava mu poskakovala, vrčel,  ode dveří to na první pohled spíš vypadalo, že má záchvat. Záchvat jsem nakonec měla já  - stromek byl uklizen a dům vysmýčen v rekordním čase. A máme klid (zatím).


14.12.2010

V neděli se ve smiřickém útulku konaly křtiny tří pejsků a pěti feneček, kteří se narodili v útulku koncem října. Při štrůdlu a bábovce byli štěníci pokřtěni několika kapičkami Rychlých špuntů a pejsci - dospěláci se zase vyřádili na sněhu.

                   

 

       


V úterý už první psí slečna odjela s novými páníčky. Doufáme, že i její sourozenci najdou někde svoje domácí pelíšky. smiley

Laďce děkujeme za fotky a další informace můžete najít zde http://utulekpsusmirice.wbs.cz


24.10.2010

Studený podzim je tady, a tak se naše psiska docela rádi večer ubytují na gauči v obýváku.

 


29.08.2010

Terry a Sean jeli v neděli s dalšími kamarády na výlet do Braunova Betléma u Kuksu a moc si to všichni užili.

 

   
 
 

 
28.08.2010
 
Sean dnes absolvoval svůj první výstavní křest - Mezinárodní výstavu v Mladé Boleslavi. I když počasí nestálo za moc, Sean dlouhé čekání vydržel v pohodě a z kruhu si odnesl výborný posudek a hodnocení VN1.
    
 
                   
                                                                                                                
 

 
14.08.2010
 
Sean oslavil půl roku, váží 16 kg a měří 52 cm. Je z něj pomalu  kus psa a to nejvíce překvapilo Terry, která ho už teď nemůže jen tak lehce povalit a ukázat mu, kdo je doma pánem. Když cvičíme se Seanem povely, Terry rychle přiběhne a začne sama sedat - lehat, jen aby si také zasloužila piškot. Oba rádi leží v klidu u vrátek, jen se nesmí objevit na silnici bruslař, to potom zburcují celou ulici.
 
 
 
 
 

 
16.07.2010 
 
Horké léto naše pejsky moc nebaví. Většinu dne stráví ve stínu a na procházky chodíme jen časně ráno a večer.
 
 
 
 
 

07.06.2010 
 
O víkendu Sean a Grace na zahradě pěkně vyváděli bez ohledu na váhový rozdíl. Jsou to přece jenom ještě štěňata...
 
 
 
 

 
01.06.2010
 
Ze Seana roste velký pomocník, zejména se s Terry předhánějí, kdo bude na zahradě víc "užitečný".
 
 
              
 
 
 Nakonec po dobře odvedené práci spokojeně usnou pod stolkem v obýváku.
 
 
 

19.05.2010
 
Sean a Terry se skamarádili a nejraději si spolu hrají  na zahradě. Občas Sean jako každé štěně pěkně provokuje, a tak ho Terry pořádně prožene. Díky počasí se nám tak domů vracejí uválené mokré koule.
 
 
 

 
 
25.04.2010 
 
Prvních 14 dní s malým štěnětem uteklo jako voda. Sean si rychle zvykl na nové prostředí a zejména se mu zalíbilo na zahradě, odkud jej nemůžeme dostat. Je velmi učenlivý a čistotný, ale vždycky, když se necháme ukolébat jeho sladkou tvářičkou, něco provede.
 
 
             
                                                                                    
                                                                                                               

10.04.2010
 
Dnes jsme si přivezli dalšího člena naší rodiny, zlatého pejska Seana (Handy Královský dar). Cestu ze Sezimova Ústí jsme zvládli v pohodě. Doma nový přírůstek Terry nejprve důkladně očichala a za chvíli už spali poklidně vedle sebe pod stolkem v obýváku.
 
 
 
 

 
04.04.2010
 
Připravujeme se do školy. Od příští neděle bude Terry chodit do školy utulekpsusmirice.wbs.cz/Psi-skolicka.html, aby se dostala mezi ostatní pejsky a nezapomněla všechny povely, které ji pán s paničkou naučili. Příští měsíc nás navíc čeká mezinárodní výstava v Praze.
 

 
07.03.2010
 
V pátek jsme se šli všichni projít a potkali jsme další kamarádku Cessy. Je to ještě štěně, tak hned s Grace lítaly po celé louce (a Terry hned za nimi).                                    
                                               
                                     
                                                                                                           

 
26.01.2010
 
Dnes měla Terry dozor nad štěnětem. Byla to fuška, Grace je docela drzá a dokonce vlezla do křesla. Ale nakonec jí Terry vysvětlila, že musí dávat pozor na dům a zahradu, a tak hlídaly a hlídaly....

     
     
 
 
 
   
 
 

09.01.2010
 
 
Počasí z Terry málem udělalo lavinového psa!
 
Předpověď meteorologů se tentokrát vyplnila a to bylo ráno překvapení, když  zapadla hned u domovních dveří až po bříško do sněhu.
 
Ale jinak je to paráda! Pomáhala pánovi odklízet sníh. Pán sice paničce povídal něco o tom, že jen překáží, ale to určitě nemyslel vážně.
 
 
 
       
 

 
03.01.2010
 
Na Oboře
                                     
                                                                                       
 

02.01.2010
 
Všechno dobře dopadlo. Dopoledne k nám přijel majitel včerejšího nalezence - Bena. Pes totiž utekl už na Silvestra v 18 hodin, a tak jej intenzívně hledali. Teď už jsou všichni v pořádku doma.
 

Divoká novoroční procházka
 
Nový rok 2010 začal nečekaně divoce. Při odpolední procházce se k nám najednou přiřítil velký kříženec belgického ovčáka a skočil na Terry. Situace nevypadala nijak růžově, Terry se velkých psů bojí a utečenec byl divoký a nedal se chytit. Byla jsem sama, chvíli se mi sice podařilo psa uchopit za obojek, ale hned se vytrhl. Terry se moc bála a utíkala hlava nehlava přes silnici. Na můj povel se však zastavila a čekala na mě. Kolemjdoucí psa chytili, ale ten se zase vytrhl a začal Terry znovu honit. Naštěstí se nic vážného nestalo, byli jsme už blízko domu a Terry zamířila do bezpečí.  Díky další paní se podařilo psa zadržet. Terry jsme zavřeli doma a psa na zahradu. Byl evidentně vystrašený po Silvestrovské noci, ale piškotky jej trochu uklidnily. 
 
Pes si okamžitě oblíbil mého manžela a ochotně reagoval na povely a zcela samozřejmě skočil i do auta.  Protože jsme však nemohli nechat oba psy pohromadě, odvezli jsme nalezence na útulek ve Smiřicích.
 
Je to asi 3 – 4 letý kříženec belgického a německého ovčáka. Na obojku má nečitelné známky a známku s potvrzením očkování proti vzteklině 2009. V uších jsme tetování nenašli, ale až se uklidní úplně, na útulku jej prohlédnou znovu.      
 
Terry se z leknutí brzy vzpamatovala a už se doma zase přetahuje o svoji oblíbenou hračku.
 
Doufáme, že  i o novoročního útěkáře se majitel se brzy přihlásí. Adresu útulku najdete v Odkazech.